22-річному Кирилу Сілівончику дали два роки поселення за пост в соцмережах на підтримку України. Московський окружний військовий суд визнав винним жителя Гомельської області Білорусі в "Публічному виправданні тероризму чи публічних закликах до нього". У Росії справи за цією статтею підпадають під юрисдикцію військового суду, навіть якщо обвинувачений - громадянська особистість.

Сисадмін закликав "повернути Крим Україні".

"Його звуть Кирило Сілівончік, він з Гомельської області. Ні журналістів, ні родичів не було", - розповіла його адвокат Юлія Баронец. Вона була єдиною, хто був присутній на суді.

Матеріал по темі Окупанти затримали кримськотатарського правозахисника

Білорус визнав свою "провину". Тому судовий процес пройшов у спрощеному порядку і за прискореною процедурою. И хлопець отримав максимально м'який з можливих вироків. Адже сама стаття передбачає навіть терміни до п'яти або семи років в'язниці. Як зазначила адвокат, Сілівончік не міг розраховувати на умовний термін, оскільки він не має постійного місця проживання в Російській Федерації. А умовні терміни в Росії можуть отримувати тільки особи з ПМЖ.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз Кирило перебуває в СІЗО №1 міста Нижній Новгород за адресою: 603009 Нижегородська обл., м. Нижній Новгород, пр. Гагаріна, 26а.

Він - інвалід третьої групи з дитинства. На завод до Нижнього Новгороду поїхав на заробітки, як фахівець з комп'ютерів. Працював там системним адміністратором.