У столиці Сомалі Могадішо внаслідок потужного вибуху загинуло щонайменше 10 людей. Вибухівка була закладена в автомобіль, що стояв біля людної кав'ярні в час обіду.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Трагедія сталась в центральній частині міста, що неподалік президентського палацу. Правоохоронці з'ясовують, чи авто привіз смертник на місце вибуху, чи його залишили там заздалегідь.

Відповідальності за вибух поки ніхто на себе не взяв.

Центральні вулиці Могадішо патрулюють сотні військових.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Це вже друга трагедія за останні два в Сомалі. Вчора бойовики у регіоні Пунтленд напали на автобус Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). В результаті загинуло семеро людей.

Відповідальність за напад взяло на себе антиурядове ісламістське угруповання "Аш-Шабааб", яке пов'язують з мережею "Аль-Каїда". Воно часто здійснює теракти в країні.

Угруповування прагне скинути нинішню владу Сомалі, яку підтримують Західні країни, і нав'язати власне суворе трактування ісламу.