У Хакасії поліція затримала журналіста російського "Першого каналу" Михайла Акінченка. Під селищем Колодязний Ширинського району кореспондент кинув на землю недопалок, від чого загорілася трава. Про це повідомляє інформаційне агентство "Хакасія".

Місцева мешканка заявила про подію в поліцію. Корреспондент пояснив, що хотів підпалити траву, "щоб зняти фон". Матеріали перевірки будуть направлені за місцем прописки журналіста - до Санкт-Петербурга.

"Звичайно, вдалий кадр багато значить для телевізійників. Однак, враховуючи, що вчора в республіці піднявся вітер, вогонь міг би розійтися миттєво. Невже заради красивого "фону" треба наражати на небезпеку ціле селище? Мешканцям району і так дісталося у вогняний Великдень, бояться кожної іскри . Зате потім, у новинах, черговий заїжджий журналіст на федеральному каналі буде гордо віщати, як навіть після масштабних пожеж жителі Хакасії продовжують займатися підпалами, а гасити вогонь, звичайно, нема кому: ні пожежників, ані місцевої влади поблизу немає. При цьому буде показувати ту саму палаючу смужку трави, яка "вже підбирається до селища". - пише інформагенство.

Читайте також: Російські пожежі перекинулися на Монголію

Нагадаємо, в останні кілька днів в Росії вирують сильні лісові та степові пожежі в Сибіру і Забайкаллі. У тому самому Ширинському районі, де затримано тележурналіста, в результаті пожеж вигоріло 300 житлових будинків. Всього в Хакасії постарадало від вогню близько 900 будівель.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще