Російське міністерство будівництва і ЖКГ пропонує направляти в державну власність коштовності, знайдені в покинутих могилах. Раніше в РФ прийняли законопроект про кремацію останків з могил, визнаних покинутими, передають російські "Известия".

Статус "покинутих" могили будуть отримувати за рішенням суду, після висновку спеціальної регіональної комісії, до якої увійдуть уповноважений орган у сфері похоронної справи, представники прокуратури і санепідемнагляду.

Площу занедбаних поховань в Росії оцінюють в 18-25 тис. га, на яких, за оцінками експертів, можуть бути десятки мільйонів могил.

Читайте також: Вандали розрили могилу ветерана заради медалей

"Відповідно, виявлені при перепохованні культурні цінності, зважаючи на відсутність даних про поховання, а також про осіб, відповідальних за поховання, надходять у державну власність відповідно до цивільного законодавства", - повідомили в російському відомстві.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Натомість кількість і вартість дорогоцінного каміння, золотих і срібних прикрас у таких похованнях фахівці визначити не можуть навіть приблизно.