Засоби масової інформації повідомляють, що бойовики "Ісламської держави" підтвердили загибель свого "халіфа". Присяга новому ватажку пройшла в місті Мосула на півночі Іраку.

Про це повідомляє РІА Новості.

"Командири організації підтвердили загибель Абу Бакра Аль-Багдаді, пораненого кілька днів тому під час американського авіаудару. Він помер на руках свого лікаря в сирійському місті Ракка, куди він був доставлений після поранення", - розповіло джерело в місті.

Читайте також: У звільненому від ісламістів Тікріті знайшли масове поховання

Присяга верхівки бойовиків екстремістської організації новому "халіфа" пройшла у великій мечеті "Саддама" в місті Тальафаре поряд з Мосулом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У соціальних мережах і на сайтах іракських ЗМІ пишуть, що новим ватажком фанатиків ісламістів став Абдуррахман Мустафа Аль Шейхлар, що отримав прізвисько Абу Аля Аль-афри.

Новий лідер народився у Тальафарі, за освітою - вчитель фізики, також вивчав богослов'я і підробляв візництвом на невеликому мікроавтобусі.

У 2004 його переслідувала американська влада. Він зміг втекти та приєднався до Аль-Каїди. Його називали головою консультаційної ради Аль-Каїди в Іраку. Як і його попередник, був схоплений американцями, але через деякий час його відпустили.

Довідка. Ісламська Держава — головна організація для багатьох іракських повстанських груп ісламського сунітського віросповідання. Вона виникла 15 жовтня 2006 року як "Ісламська держава Іраку".

ІД називають наймогутнішою терористичною організацією у світі. Вона веде бойові дії у низці держав, у тому числі Іраку, Сирії, Лівії тощо.