Глава міжнародного відомства Європейського Союзу Федеріка Могеріні відмовилася їхати до Києва на саміт Україна-ЄС. Дипломат повідомила, що повинна зустрітись з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, тому не приєднається до європейських лідерів.

Незважаючи на це Могеріні в телефонному режимі з главою МЗС України Павлом Клімкіним обговорила ситуацію на Донбасі, а також реформи в Україні. Глава дипломатії Євросоюзу заявила про готовність далі співпрацювати з Україною для стабільності і процвітання країни.

Читайте також: У понеділок відбудеться саміт Україна - ЄС

Також на зустріч не приїде президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. Причиною такого рішення є погіршення стану здоров'я політика.

Нагадаємо, саміт відбудеться в адміністрації президента України в понедльнік 27 квітня. У представництві Євросоюзу вже підкреслили, що це буде перший саміт, який пройде в контексті нової Угоди про асоціацію, підписаного в червні 2014 року. Після офіційної частини відбудеться міжнародна конференція на тему реформ для України.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще