У понеділок в стокгольмському кінотеатрі Zita відкрився перший у Швеції фестиваль українського кіно. Подія урочисто почала міністр культури Швеції Аліс Ба Кунке, яка до цього побувала в Україні.

"Мені, як міністру культури і демократії дуже приємно перебувати тут і відкривати фестиваль, з думкою про те, що відбувається в Україні саме зараз. Там йде війна, і я повернулася звідти лише два тижні тому і я як і раніше переповнена враженнями від побаченого і від зустрічей з багатьма талановитими людьми. ", - повідомила міністр.

Читайте також: Бенедикт Камбербетч зіграє Девіда Боуї у фільмі про Мерк'юрі

Фестиваль відкрила робота режисера Вікторії Трофименко "Брати", знята за мотивами роману Торгні Ліндгрена "Джмелиних мед". Сюжет розгортається на основі історії про братовбивчу ненавість- два вмираючих брата живуть тільки для того, щоб пережити один одного.

В Україні Аліс Ба Кунке провела 18 зустрічей з поетами, художниками, парламентаріями, міністрами, активістами.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що перший фестиваль кіно України в Швеції організований приватним стокгольмським Українським інститутом, який заснувала піаністка Наталія Пасічник. Організація фестивалю відбулася завдяки спонсорським дотаціям.