Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у збройному конфлікті на сході України воюють білоруси. Про це він розказав під час звернення до народу та Національної ради.

Глава Білорусі зазначив, що його співгромадяни підтримують на Донбасі як українських військових, так терористів ДНР і ЛНР. Лукашенко засудив таку діяльність і підкреслив, що білоруські чиновники ставляться до цього негативно. Але їх радує, що це поки не масова участь у конфлікті.

Читайте також: Україна змирилася з втратою Криму - Лукашенко

Лукашенко наголосив, що вирішення збройного конфлікту в Україні неможливе без США. Президент Білорусі зазначив, що таку точку зору він постійно доводить американським представникам на різних зустрічах.

"Я не знаю, чого хочуть американці тут, у Східній Європі, в Україні зокрема. Але якщо американці хочуть, щоб тут був мир і стабільність, вони негайно повинні підключитися до цього процесу", - повідомив Лукашенко.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що президент Білорусі раніше заявляв, що російських найманців на Донбасі немає. Він відмовився від участі в Параді перемоги в Москві 9 травня.