Сполучені Штати готові приєднатися до "нормандського формату" переговорів щодо конфлікту в Україні, якщо інші учасники дадуть на це згоду.

Про це пише Укрінформ із посиланням на заяву помічника держсекретаря Вікторії Нуланд.

"Безумовно, Сполучені Штати відкриті для будь-якого формату, який сторони вважатимуть корисним. Ми заявляли відкрито: якщо країни "нормандського формату" погодяться, що ми можемо відіграти певну роль під час консультацій або за столом переговорів, ми відкриті для цього", - зазначила вона.

Читайте також: Стабільність в Україні неможлива без США - Лукашенко

За її словами, якщо Вашингтон та Брюссель не задіяні прямо в переговорах, це не означає, що на двосторонньому рівні, а також у плані "меседжів" для України і Росії, США та ЄС не відіграють суттєвої ролі за лаштунками.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вона мала на увазі підтримку України в економічній, політичній та безпековій сферах, а також санкції США та Євросоюзу проти РФ.

"...Непередбачуваність того, що зробила Росія спочатку в Криму, а потім на Донбасі", з її слів, змушує НАТО зміцнювати оборону на сході Європи.

Нуланд зауважила, що Америка хоче бачити Україну процвітаючою, демократичною, стабільною та цілісною європейською державою.