Україна засудила вибори в Нагірному Карабасі, які відбулися 3 травня 2014. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС України.

У дипломатичному відомстві повідомили, що конфлікт на цій території необхідно вирішити мирним шляхом на принципах поваги до суверенітету і територіальної цілісності Азербайджанської Республіки. Нелегітимними такі вибори назвали в США, Євросоюзі та Азербайджані.

Читайте также: Лукашенко визнав Абхазію частиною Грузії

Попри це, в невизнаній Нагірно-Карабахській республіці 3 травня все-таки відбулися парламентські вибори, за якими спостерігали понад 100 представників з 30 країн світу. Фаворитами стали проурядова партія "Вільна Батьківщина" і демократична партія "Арцах".

Нагадаємо, конфлікт між Арменією та Азербайджаном щодо Нагорного Карабаху тривав з 1988 по 1994 рік. З початку 2015 ситуація на цій території різко загострилася, в перестрілках з обох боків загинуло 26 військовослужбовців. Азербайджан неодноразово заявляв, що в разі провалу переговорів він введе війська.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще