Управління у справах регалії Туреччини надрукувало Коран вірменською мовою. Наклад видання 4 тис примірників. Над перекладом книги працювали професори факультетів теології з турецьких університетів протягом двох років.

Генеральний директор з релігійних питань Юксель Салмана розповів, що Коран надрукували на східному і західному діалектах вірменської мови.

"Цей факт свідчить, що Туреччина хоче виправдати себе в сучасній ситуації, коли більшість цивілізованих країн визнали геноцид вірмен. Тим більше, що більшість вірмен християни. Їм не потрібен вірменський Коран, але звичайно ж є винятки", - розповів "Знай" представник вірменської громади в Україні Смбат.

Раніше Коран видали курдською мовою.

Одначе Туреччина не підтримала постанову Ради Європи про визнання геноциду вірмен. Дії турецької держави вона трактує як "депортацію з метою безпеки вірмен".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Геноцид вірмен прирівняли до голокосту

Нагадаємо, що за різними оцінками в роки Першої світової війни в Османській імперії було знищено від півтора до двох мільйонів вірмен.

На користь визнання геноциду вірмен виступають деякі представники турецької інтелігенції, серед яких історик Танер Акчам, лауреат Нобелівської премії Орхан Памук, правозахисник Рагіп Зараколу.