Сенат Польщі у середу підтримав рішення Сейму країни встановити 8 травня Національним днем Перемоги у Другій світовій війни. За нього проголосували без поправок.

Про це повідомляє "Укрінформ".

В документі зазначається про скасування національне свято Перемоги і Свободи, яке відзначається 9 травня.

Дане рішення обґрунтовується тим, що акт про капітуляція гітлерівської Німеччини у Другій світовій війні була підписана о 23:01 загальноєвропейського часу 8 травня. В Європі свято Перемоги відзначають саме 8 травня.

Росія, в свою чергу, свято перемоги відзначає наступного дня. Оскільки, за московським часом це вже було 9 травня.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Наразі, немає жодних підстав залишати прийняту в СРСР дату відзначення цього свята.

У документі підкреслюється, що завершення Другої світової війни у випадку країн, які визволяла Червона Армія, "складно визнати як тріумф свободи". Оскільки, в них згодом було встановлено недемократичну політичну систему.

Закон ухвалили, грунтуючись на фактах, повазі в Польщі та решті країн Центрально-Східної Європи до найновішої історії та її героїв.