Суд скасував заборону на в'зд до Німеччини для групи пропутінських байкерів, які збиралися відзначити 70-річчя перемоги у Другій світовій війні мотопробігом через Берлін.

Про це повідомляє Голос Америки.

У квітні федеральна поліція Німеччини відмовила у мотоциклістам клубу "Нічні вовки" після того як їхні плани активно розкритикували громадські організації. Раніше у в'їзді їм відмовила також Польща.

Читайте також: У Санкт-Петербурзі "Нічних вовків" послали лісом (фото)

Адміністративний суд Берліна ухвалив 6 квітня, що у поліції не було достатніх підстав вважати, що росіяни становили загрозу громадському порядку, внутрішній безпеці або міжнародним відносинам.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Таким чином, суд вирішив, що їхні візи, видані Італією для вільного переміщення по країнах Шенгенської угоди, дійсні і для Німеччини.

Тим часом, байкери виклали на своїй офіційній сторінці livejournal відео про візит в концтабір Дахау, що поруч з Мюнхеном та до Відня. Мотоциклісти вихваляються теплим прийомом у Австрії.

"Городяни зустріли байкерів з плакатами, які свідчать, що тут в Австрії їм раді", - ідеться у повідомленні мотоклубу.

Нагадаємо, польська влада два тижні тому заявила, що не пустить "Нічних вовків" до своєї країни. Мешканці Варшави назвали провокацією їхні плани проїхати через Польщу в рамках святкування річниці перемоги у Другій світовій війні.

Багато поляків з підозрою ставляться мотоклубу через те, що пропутінські байкери виступали проти уряду України і урочисто відзначали російську анексію Криму.