Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон зберіг своє місце в парламенті Великобританії. Він балотувався від округу в місті Уїтні в графстві Оксфордшир.

Про це повідомляє ВВС.

На загальних виборах у Британії лідирує Консервативна партія зі значним відривом.

Кемерон зазначив, що поки "занадто рано говорити" про кінцевий результат. Проте він сподівається сформувати уряд.

Читайте також: Стало відоме ім'я новонародженої доньки принца Вільяма

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Згідно з опитуваннями екзит-полів, Консервативна партія лідирує на виборах в парламент Британії. Вона має отримати 316 місць з 650. Опозиційна Лейбористська партія матиме 239 місць.

За прогнозами ВВС, консерватори взагалі отримують 325 місць, а лейбористи 232.

Консерватори здобули перемогу в Англії та Уельсі.

Лідер британських лейбористів Ед Мілібенд зазначив, що минула ніч була тяжкою і багатьох вона розчарує.

Нагадаємо, що передвиборча кампанія у Великобританії стартувала 30 квітня.

Згідно з британським законодавством, для перемоги на виборах партія має отримати більше 50 відсотків крісел в нижній палаті парламенту, що становить 326 мандатів.

Наразі цей поріг знижено до 323 місць. Причиною цього став бойкот голосування кількома північноірландськими депутатами. Вони виступають проти політики центральної британської влади в Белфасті.