За перший квартал цього року в Росії збільшилася смертність на 5,2 відсотка. Такі дані наводить газета "Коммерсант" з посиланням на звіт Росстату.

Експерти не бачать причин такого раптового збільшення. Смертність зростає на тлі девальвації рубля, збільшення кількості та глибини стресів через погіршення економічної ситуації та перебудови системи охорони здоров'я.

Лише за три місяці в Росії померли 507 тисяч осіб. Це на 23,5 тисячі більше, ніж у першому кварталі минулого року.

Читайте також: В Лос-Анджелесі Путіна чекають для "трансферу в Гаагу" (фото)

Зросла кількість померлих в результаті захворювань органів дихання та ішемічної хвороби серця.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Смертність помітно збільшилася насамперед у великих містах в центрі країни, а також у Поволжі та на північному заході. Цей показник значно нижчий у Сибіру і на Далекому Сході.

Російська експерти не вбачають ніякого зв'язку у підвищенні кількості померлих з економічними показниками. Щорічно смертність, за словами фахівці, буде зростати в межах 1-2 відсотків.

Вони пов'язують це з тим, що зараз помирає нечисленне покоління дітей 40-х років двадцятого століття.