У французькому місті Санліс вшанували пам'ять королеви Франції Анни Ярославни, доньки київського князя Ярослава Мудрого. На урочистому заході були присутні представники української громади, духовенства, Посольства України у Франції, політичні та громадські діячі, представники мерії та місцеві жителі.

Учасники церемонії поклали квіти до пам'ятника королеві, а в українській церкві Бориса і Гліба в Санлісі відбулася священна літургія за участю Блаженного Святослава (Шевчука), Глави Української греко-католицької церкви та представників духовенства з США, Канади та Європи.

"Французи і українці разом вшанували пам'ять видатного політичного діяча Франції, розумної, освіченої і красивої жінки, дбайливої ​​матері і дружини, королеви Франції Анни Ярославни Київської", - зазначила прес-аташе посольства України у Франції Олександра Присяжнюк.

Читайте також: Батьківщину-мати прикрасили маковим вінком у День пам'яті

Нагадаємо, що донька київського князя Ярослава Мудрого Анна Ярославна, яку батько видав заміж за короля Франції Генріха I, правила Францією протягом кількох десятиліть. Європейці захоплювалися красою і розумом Анни, яка зробила великий внесок у їхню освіту, привозила книги з київських бібліотек батька.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Її образ надихнув письменників на створення прекрасних творів. Іван Кочерга написав п'єсу "Ярослав Мудрий", а Павло Загребельний - роман "Диво". Французька письменниця Режин Дефорж написала популярний історичний роман "Анна Київська".