У Північній Кореї розстріляли міністра народних збройних сил КНДР Хен Йон Чхоля. Страта відбулася із зенітної гармати орієнтовно 30 квітня, в присутності кількох сотень людей - повідомляє південнокорейське інформагентство Ренхап.

За даними агентства, міністра усунули і звинуватили у зраді за те, що він задрімав на військовому параді у присутності лідера КНДР Кім Чен Ина.

Джерелом інформації стали депутати Республіки Корея, які були присутні на закритому брифінгу представника південнокорейської розвідки.

ЗМІ Південної Кореї регулярно повідомляють про жорстокі страти в Північній Кореї, проте ця інформація залишається не підтвердженою. У грудні 2013 поширили інформацію про те, що дядько лідер КНДР Чан Сон Тхек був страчений за зраду, антипартійну фракційну діяльність і моральний розклад. Жарт китайського коміка про те, що його віддали на розтерзання собакам, сприйняли за правду.

30 квітня стало відомо про страту чотирьох музикантів національного оркестру КНДР "Инхасу" за звинуваченням у шпигунстві. В оркестрі виступала майбутня дружина північнокорейського лідера Лі Сіль Чжу. За деякими даними, музикантів звинуватили у поширенні чуток про особисте життя Кім Чен Ина.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: У Північну Корею відправили кулі з комедією про Кім Чен Ина