Місія ООН в Афганістані заявляє про збільшення кількості жертв нічного нападу бойовиків на готель у Кабулі до 14 людей. Ціллю атаки екстремістів став гостьовий будинок Park Palace у Кабулі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Неназваний представник поліції Афганістану підтвердив ці дані. Серед загиблих — один американець, італієць та п'ятеро громадян Індії.

54-х гостей готелю Park Palace вдалося врятувати під час кількагодинної операції зі звільнення заручників. Серед них, зокрема, було 45 іноземців.

Читайте також: "Воїни Аллаха" влаштували різанину в Пакистані

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Троє озброєних талібів увірвалися у гостьовий будинок під час концерту афганської музики і відкрили вогонь. У мить атаки у будівлі перебувало більше 50 людей. На місце інциденту оперативно прибула поліція спеціального призначення, зав'язався бій. Таліби, за деякими даними, мали на собі пояси смертників.

"Я був усередині гостьового будинку. Вийшов у двір зі своїми друзями. Коли ми почули стрілянину, повернулися до наших кімнат і сховалися під ліжка", - сказав очевидець нападу Хассіб Сармаді.

Трьох нападників поліцейським вдалося вбити. Правоохоронці заявляють, що вибухівки таліби не встигли привести в дію.

У Park Palace часто зупиняються представники міжнародних гуманітарних організацій, адже він розташований у серці Кабула. Напад стався на тлі постійних боїв між бойовиками "Талібану" та військовими. У квітні ісламісти оголосили свій традиційний "весняний наступ".

Угруповання "Талібан" взяло на себе відповідальність за напад на готель.

Кровопролиття відбувається у контексті закінчення міжнародної військової операції в Афганістані. В країні досі залишається 11 американських солдатів, які мають її залишити в наступному році.