У Читинській області Росії впав третій ступінь ракети Протон. Вона повинна була вивести на орбіту мексиканський супутник зв'язку MexSat-1.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Запуск ракети здійснили з Байконура о 08:47. Вже в 08:56, за хвилину до відділення розгінного блоку від супутника, сталася "позаштатна ситуація". За попередньо інформацією, відбулося аварійне відключення двигунів за хвилину до розрахункового часу відділення розгінного блоку від мексиканського супутника.

Через аварію тепер буде скасовано запуск ракети-носія Протон-М. Росіяни планували, що він на початку червня виведе британський супутник зв'язку Інмарсат-3-5Ф.

Читайте також: Росія визнає корабель з прапором Перемоги космічним сміттям

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На розслідування причин аварії може піти від кількох тижнів до декількох місяців.

Це вже не перший невдалий старт ракет. Останнім часом російська космічна галузь зазнає системних невдач.

Нагадаємо, в квітні ракета-носій не змогла вивести на орбіту російський корабель Прогрес М-27М. Для її коригування необхідні дані телеметрії, які не надходять. Центру управління так і не вдалося налагодити зв'язок з кораблем, що втратив керування. Тож космічний апарат почав падати на Землю і згорів в щільних шарах атмосфери.

У ніч з 15 на 16 травня двигуни російського вантажного корабля Прогрес - М-26М не змогли включити. Вони повинні були скорегувати висоту орбіти міжнародної космічної станції. Попри те, що хоча команда їх включити надійшла з Центрального управління польотів Росії, виконати її не вдалося.