Ударом для іракського уряду в Багдаді стало захоплення угрупованням "Ісламська держава" головної урядової будівлі у місті Рамаді. Воно є столицею найбільшої за територією провінції країни. Захоплення здійснили шестеро смертників за кермом автівок.

Про це повідомляє Еuronews.com.

Джихадисти обстрілювали з мінометів комплексу, де розташовується штаб-квартиру поліції та офіс губернатора. Щонайменше 50 працівників урядових установ бойовики взяли в заручники.

Читайте також: Екс-президента Єгипту Мухаммеда Мурсі засудили до страти

Бої між джихадистами та іракськими урядовими військами довкола Рамаді тривали кілька місяців. Ні одна із сторін не хотіла поступатися містом. Воно має стратегічно важливе значення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Один із командувачів іракської армії заявив, що військові будуть воювати з угрупованням "Ісламська держава" стільки часу, скільки буде потрібно.

"Ми виженемо їх з Анбару," – додав він.

Уряд Іраку ще у квітні обіцяв, що армії зможе звільнити провінцію, в який домінують суніти. Вона простягається від Багдаду до кордону країни з Сирією.

Наразі джихадисти контролюють приблизно половину провінції Анбар та значну частину міста Рамаді.

Протягом останніх кількох місяців через бойові дії свої домівки були вимушені залишити 114 тисяч людей. ООН надає необхідну допомогу для переміщених осіб. Багато родин, за повідомленням організації, виявилися розділеними через збройний конфлікт.