Помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд прибула в неділю з Києва до Москви. Офіційні зустрічі вона проведе в понеділок, 18 травня.

Про це повідомив прес-секретар посольства США в Росії Вільям Стівенс.

"Вікторія Нуланд вже знаходиться в Москві", - сказав він.

Нуланд приймуть у МЗС Росії на рівні заступників міністра закордонних справ Сергія Рябкова і Григорія Карасіна, які ведуть, відповідно, російсько-американські відносини і українську тематику.

Читайте також: Порошенко і Нуланд поговорили про мир на Донбасі

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Американська дипломатична місія заявляла, що надає великого значення візиту помічниці держсекретаря до Москви, зазначивши, що головною темою переговорів із її участю буде ситуація в Україні.

Напередодні у Києві Нуланд заявила, що США готові посилити свою участь у врегулюванні ситуації на сході України.

Помічниця держсекретаря Сполучених Штатів відвідала Україну з дводенним візитом. Вона провела зустріч з президентом Петром Порошенко, з міністром МВС Арсеном Аваковим. Також вона зустрілася в Києві і з прем'єром Арсенієм Яценюком.

Нагадаємо, 16 травня Арсен Аваков і Вікторія Нуланд вручили урядові нагороди поліцейським з Каліфорнії у Національній академії внутрішніх справ.Їх відзначили медалями та почесними грамотами Кабінету міністрів України.

Як повідомляє прес-служба МВС, вони отримали нагороди "за тісну співпрацю з правоохоронними органами України в підготовці професійних інструкторів нової української поліції".

Загалом в Україні працювали шість представників поліції Каліфорнії. Крім них, підготовкою інструкторів для навчання нових патрульних займалися також поліцейські з міста Ріно, штат Невада.