Екс-президент Франції Ніколя Саркозі занепокоївся зростанням нелегальної міграції до країн ЄС. Для боротьби з нею він закликав переукласти шенгенську угоду.

"Необхідно змінити умови прийому мігрантів і потім визначити умови солідарності. Нам потрібен Шенген-2 ", - заявив лідер найбільшої опозиційної партії Франції на з'їзді.

"Як ми можемо сьогодні сказати, що в країні вистачає коштів, щоб заплатити сімейні допомоги і знайти €850 млн, щоб оплатити медичну страховку для людей, які ніколи не платили податків", - заявив глава партії "Союз за народний рух".

Саркозі підкреслив, що механізми асиміляції мігрантів в ЄС не відповідають вимогам часу.

"Цивілізації приходили до занепаду, замикаючись на своїй крові, а аж ніяк не від відкритості та змішання крові. Але так тривати більше не може - ми не можемо приймати людей, яких неможливо інтегрувати. Це суттєва проблема, яка зачіпає найглибші підстави нашої республіки", - резюмує Саркозі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Європа обмежить прийом мігрантів

Нагадаємо, місяць тому в 200 кілометрах від італійського острова Лампедуза затонуло судно з нелегальними мігрантами з Африки. За попередньою інформацією, на борту перебувало щонайменше 700 осіб.