Саудівська Аравія спільно із міжнародною коаліцією знову розпочала наносити авіаудари по позиціях повстанців в Ємені після закінчення п'ятиденного перемир'я.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Раніше Організація об'єднаних націй закликала продовжити режим припинення вогню в Ємені в останній день перемир'я.

Посланець ООН в Ємені Ісмаїл Шейх також висловив сподівання, що "режим тиші" продовжать. Його в основному дотримувались, однак сутички між повстанцями і силами, лояльними до уряду, тривали у кількох районах Ємену.

Читайте також: Саудівська Аравія погодилася на перемир'я в Ємені

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Співробітники благодійних організацій змогли скористатись затишшям у боях і передали необхідну мирним жителям гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, у ніч із вівторка 12 травня на середу 13 травня коаліція арабських країн призупинила повітряні удари по повстанцях-хуситах.

Про це домовилися державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр під час зустрічі в Парижі.

Аравійський міністр наразі очолює коаліцію, яка воює проти повстанців в Ємені. Перемир'я, згідно з домовленостями тривало 5 днів.

Адель аль-Джубейр зазначив, що це шанс для повстанців показати, що власний народ не байдужий їм.

"Ми сподіваємося, вони скористаються з цієї пропозиції заради Ємену та його народу", - сказав міністр.

Перемир'я було потрібне, щоб надати допомогу мільйонам людей, які опинилися у зоні бойових дій.