Керівництво Держдуми Росії відмовилося проводити парламентське розслідування вбивства опозиціонера Бориса Нємцова. Про це повідомив депутат фракції "Справедлива Росія" Дмитро Гудков.

"Прийшла відповідь на моє звернення спікеру Держдуми Сергію Наришкіну із закликом ініціювати парламентське розслідування вбивства Бориса Нємцова. Відмова мотивована черговою фразою на всі випадки життя: "Предметом парламентського розслідування не може бути встановлення винуватості конкретних осіб у вчиненні злочину". У перекладі це означає: "Ви дізнаєтеся тільки ту правду, яку нам дозволять вам розповісти", - пише Гудков на своїй сторінці в соцмережі.

Політик згодний з тим, що встановлення провини тих чи інших осіб - це справа суду, але наполягає на необхідності проведення парламентського розслідування. Цей елемент контролю потрібен для того, щоб результати слідства викликали довіру у громадян, вважає російський депутат.

"Відмова проводити парламентське розслідування вбивства політика такого масштабу, коли в ЗМІ широко обговорюють версію про причетність до злочину держструктур Росії, лише підсилює наші підозри", - написав Гудков.

Читайте також: Опубліковані тези Нємцова про війну Росії проти України

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Російського опозиційного політика Бориса Нємцова вбили в центрі Москви в ніч на 28 лютого. У справі фігурує п'ятеро підозрюваних.