Лідер КНДР Кім Чен Ин наказав національному космічному агентству розпочати підготовку до тестового запуску нової міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це повідомляє ТАСС.

Запуск планується у жовтні, коли у Північній Кореї відзначатимуть 70-річчя від дня заснування Трудової партії.

Читайте також: Міністра КНДР розстріляли за сон на параді

За даними численних урядових джерел США, Японії і Південної Кореї, північнокорейська балістична ракета повинна вивести на орбіту штучний супутник.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Останній успішний запуск балістичної ракети із супутником був здійснений Північчю у 2012 році, коли ракета-носій "Инха-3" - Чумацький шлях - вивела на орбіту супутник "Кванмесон-3" - Блискуча зірка.

За даними міністерства оборони Японії, дальність польоту нової північнокорейської міжконтинентальної ракети може досягати 10 тисяч км.

Довідка. Міжконтинентальна балістична ракета — стратегічна керована балістична ракета із дальністю польоту та радіусом дії більшою 5,5 тисяч км.

Такі ракети призначені для знищення об'єктів, розташованих на великих відстанях і на віддалених континентах. Вони — багатоступінчасті, наземного або морського базування, оснащені однією або декількома боєголовками, зазвичай ядерними.