Іракська армія та шиїтське ополчення збирають сили для контрнаступу на захоплене бойовиками місто Рамаді. Це великий населений пункт, який знаходиться лише за сто кілометрів від столиці країни – Багдада. Терористи з "Ісламської держави у неділю вранці захопили місто і взяди його під повний контроль.

Про це повідомляє Еuronews.com.

У контрнаступі на Рамаді візьме участь і авіація міжнародної коаліції, яку очолює США.

"Станом на сьогодні ми підтримуємо іракські сили безпеки й іракський уряд точковими авіаударами та експертною допомогою", – сказав речник державного департаменту США Джефф Ратке.

Читайте також: "Ісламська держава" захопила іракське місто Рамаді

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він додав, що американські літаки вже шукають об'єкти ІДІЛ.

Вони, за його словами, надаватимуть всіляку допомогу до повного звільнення міста Рамаді.

Іран, в свою чергу, також готовий надати військову допомогу своїм шиїтським партнерам в Іраку. Про це заявив іранський міністр оборони Хоссейн Деган в Багдаді під час переговорів. Під час них обговорювались план боротьбі з "Ісламською державою".

Західні країни з обережністю ставляться до надання допомоги шиїтським Іраном. Це може призвести до початку міжконфесійного протистояння в Іраку.

Наразі місцеве населення рятується з захопленого бойовика міста Рамаді. Згідно з підрахунками ООН, його вже полишили вже 25 тисяч людей.