Служба безпеки України опублікувала відео допиту російського сержанта Олександра Александрова і командира Євгена Єрофєєва.

На відео Александров в черговий раз зізнається, що він російський військовослужбовець, який служить у третій гвардійській окремій бригади, розташованої в Тольятті. Солдат назвав також прізвище свого командира - полковник Шепель Сергій Анатолійович.

220 російських військових у складі другого батальйону зайшли на територію України 26 березня 2015 під командуванням Напольских Костянтина Миколайовича. У складі були три групи розвідки, групи кореспондентськог зв'язку, водії роти спеціального озброєння.

"Командир роти в день затримання дав завдання провести дорозвідку в районі моста міста Щастя. Висунувшись туди, ми виявили укріпрайон, стали вести спостереження близько години. Не виявивши ознак руху ВСУ вирішили підібратися ближче, ми вирішили, що його кинули. Після я підійшов ще ближче, Єрофєєв і Краснов мене прикривали. Потім я отримав поранення в ногу", - розповів Александров.

У той же час Єрофєєв Євген також дав свідчення СБУ.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Я капітан, командир групи третьої гвардійської окремої бригади, розташованої в Тольятті. Прибув на початку квітня на територію України, в Луганську область. Керував загоном Напольских Костянтин Миколайович. В день, коли нас затримали, ми підійшли до укріпрайону перед Щастям, там я отримав поранення в руку, знепритомнів, почав повзти. Мене вбивати не стали, надали допомогу, хоча я думав, що вб'ють. Я хотів підірвати себе на гранаті. Претензій до ВСУ у мене немає. Нас одразу відвезли в лікарню, там надали допомогу", - розповів Єрофеєв.

В.о. начальника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив, що до затриманих спецназівців допустять представників Червоного Хреста та ОБСЄ. При цьому враховуватиметься стан здоров'я Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Матеріал по темі: Міноборони Росії вимагає повернути полонених спецназівців