Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі розповів про постійне відчуття загрози з боку Росії. Таку думку політик висловив в інтерв'ю агентству Associated Press.

"Росіяни завжди випереджали всіх, вводячи свої танки. Ось чому ми можемо сказати, що половина євразійського континенту живе з постійним відчуттям загрози", - заявив грузинський лідер.

Росія готова використовувати свої збройні сили, щоб проводити експансію в країнах колишнього СРСР, переконаний президент Грузії.

На думку президента, "якщо спостерігається хоч якийсь нестійкий розвиток у вашій суверенній країні, то сусід швидко вирішить проблему за допомогою Калашникова". Війна з Грузією в 2008 році і захоплення українського Криму в 2014 році показують, що Росія має намір використовувати будь-яку нестабільність в сусідніх країнах для розширення своєї сфери впливу.

"Ми сподіваємося на те, що побачимо більш жорстку, принципову позицію Заходу, що такі речі є неприйнятними", - підкреслив Маргвелашвілі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Глава Грузії зазначив, що його країна постійно відчуває загрозу з боку Росії, втративши 20 відсотків території, що відійшли до проросійських сепаратистів у Південній Осетії і Абхазії, де тепер розташовані російські війська.

Так само Росія використовувала ситуацію після втечі дружнього їй українського президента, щоб здійснити анексію Криму та розпалити збройне повстання на російськомовному сході України, сказав Маргвелашвілі.

За його словами, на цьому тижні в Грузії розпочало діяти фінансоване російською державою агентство новин "Супутник". Пропагандисти Кремля хочуть змінити ставлення грузинів до планованої інтеграції з Європою.

Читайте також: Президент Грузії запропонував посилити санкції проти Росії

"Базове послання таке: європейці не будуть про вас піклуватися, вони вас кинуть, європейський вибір Грузії приречений", - зазначив Георгій Маргвелашвілі, попередивши про небезпеку наростання російської пропаганди і в самій Європі.