Блогерам вдалося виявити ймовірні могили російських військових з Головного розвідувального управління збройних сил Росії.

Мова йде про кладовище в селищі Нові Ляди Тамбовської області. Руслан Левієв, один з блогерів, написав у Facebook, що на сході України загинули троє спецназівців з 16-ї окремої бригади спеціального призначення. Вони, імовірно, загинули 5 травня, але точне місце їх загибелі поки встановлюють.

"Спецназівці загинули 5 травня в Україні, вони потрапили під обстріл. 10 травня їх поховали ", - зазначає Левієв.

Читайте також: Російські спецназівці здали керівництво

Раніше українські військові оголосили про затримання двох "російських військових", які, ймовірно, є співробітниками ГРУ. Тепер російське військове командування "по всіх каналах" шукає шляхи виходу з ситуації, що склалася з полоненими спецназівцями.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Доказами того, що загиблі є кадровими військовими, служать свідчення їхніх товаришів по службі, а також вінки від Міноборони на могилах.

Загиблими спецназівцями, за інформацією сайту "Inform-Napalm", виявилися громадяни Росії Антон Савельєв з позивним "Сава" (похований на кладовищі селища Нові Ляди, Тамбовський район); Тимур Мамаюсупов з позивним "Мамай" (похований на кладовищі села Кук-Тяка, республіка Татарстан) і Іван Кардаполов з позивним "Кардан" (похований на кладовищі міста Галас, Курганській області).

Читайте також: Знищені під Волновахою диверсанти мали зброю ГРУ Росії

Місцем їх імовірної загибелі, за зведеннями боїв за 4-5 травня, може бути місто Золоте на Луганщині або село Широкино Донецької області.

Блогери також знайшли сторінки батьків і родичів загиблих спецназівців у соцмережах.

Мати Тимура Мамаюсупова оплакує свого сина.

"Дорогий, Тимурчик! Будемо завжди любити і пам'ятати тебе", - написала вона.

Також на сторінці матері викладені фотографії -медаль "За повернення Криму" і фото з білими ідентифікаційними пов'язками на ногах, які використовують російсько-терористичні війська в зоні конфлікту.