Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан на півдні через дві нафтові плями, що утворилися біля узбережжя і розтягнулися вже на 15 км. Вони з'явилися через прорив нафтопроводу у місті Санта-Барбара 19 травня. Обсяг розлитої нафти може досягати 400 тисяч літрів.

На узбережжі ведуть очисні роботи. Значна кількість нафти ввібралася у пісок та каміння на пляжах, проте близько 21 тисячі галонів речовини вилилося в океан.

Представник компанії Plains All American Pipeline LP Даррен Палмер, якій належить аварійний нафтопровід, заявив, що розірвану трубу проклали ще в 1991 році і лише кілька тижнів тому пройшли чергові її випробування. Палмер також запевнив, що компанія бере на себе відповідальність за аварію і готова сплатити всі витрати, пов'язані з усуненням її наслідків.

Екологи висловлюють побоювання стосовно шкоди для живої природи і особливо прибережної фауни, в тому числі китів та птахів, які гніздяться на узбережжі.

Останній раз розлив нафти подібного масштабу в Каліфорнії стався у 1969 році, саме його вважають причиною зародження американського руху на захист природи.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Матеріал по темі: Через зсув у Колумбії загинули понад 60 людей