Єменські біженці починають поступово повертаються додому. В аеропорту Сани приземлилися два літаки із Єгипту та Індії. Вони доставили додому більш ніж 350 людей.

Про це повідомляє Еuronews.com.

З початку активних бойових дій на території Ємену, його полишили тисячі громадян. Вони розповідають, що їх селили у задушливі кімнати по 35 людей. Жили поряд з хворими та щодня плакали.

"Одна дитина мала проблеми із серцем, інша – хвора на рак. Нам постійно чогось бракувало",- скаржаться біженці.

Читайте також: У Каліфорнії ввели надзвичайний стан через витік нафти

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Консультації про припинення вогню у Ємені відбудуться наступного тижня у швейцарській Женеві. На зустрічі будуть присутні представники повстанців-хуситів та єменського уряду. Офіційний Тегеран на переговори не запросили.

"Для Ірану немає місця за столом переговорів у Женеві", - заявив постійний представник Саудівської Аравії в ООН Абдулла аль-Муаллімі.

Він, за словами представника, не займає конструктивної позиції у цьому питання, а тому не братиме участь у перемовинах.

Міжнародна спільнота, у свою чергу, збільшує кількість гуманітарної допомоги, яка поставляється до Ємену. Вони доставляють в країну харчі і медикаменти. Напередодні у Ємені було встановлене перемир'я, яке тривало п'ять днів. Проте цього виявилось недостатньо для забезпечення людей всім необхідним.