Російські полонені спецназівці Олександр Александров та Євген Єрофєєв, яких затримали в Луганській області, заявляють, що не звільнялися зі служби у Збройних силах Росії.

"Я є дійсним військовослужбовцем, сам не звільнявся і рапортів ніяких не писав. Я виконував накази керівництва і в мене було таке відрядження" - розповів Александров в інтерв'ю "Новій газеті".

За службу на територіях, яка підконтрольних терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" йому обіцяли виплатити подвійну зарплату.

"А з приводу заяв дружини про моє звільнення з військової служби, я нічого не знав і шокований цим" - каже він.

Читайте також: Чоловік міг приїхати в Україну до родичів - дружина полоненого ГРУшника

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

ГРУшник також відповів на питання журналіста про російську армію Донбасі:

"Як бачите, вона є. Просто невигідно зізнаватися в цьому", - зазначив військовий.

Інший полонений спецназівець, Євген Єрофєєв, також спростовує інформацію про своє звільнення зі складу Міноборони Росії. І скаржиться, що до них досі не прийшов російський консул.

"До нас ніхто не приходить з нашого посольства, ніхто з нами не зустрічається, не розмовляє. ООН приходила, Червоний хрест прийшов, ОБСЄ. Усі запитували, як я, чи живий, здоровий? Чи отримую лікування. Усі приходили, крім посольства (Росії)", - підкреслив спецназівець.

Єрофєєв каже, що хоча країна і відмовилась від нього, як від військовослужбовця, проте він залишається її громадянином. Він сподівається, що зможе повернутися до батьків і дружини.

Читайте також: Російських військових закликають не здаватися живими в полон

Сьогодні Шевченківський суд обере запобіжний захід для полонених ГРУшників. Поки не відомо чи будуть вони присутні на засіданні.

Нагадаємо, 16 травня в районі міста Щастя Луганської області українські військові затримали двох російських спецназівців із Тольятті - Олександр Александров і Євген Єрофєєв. Їм оголошено підозру в тероризмі. Міноборони Росії відхрещується від них і заявляє, що вони - колишні військові.