Росія вимагатиме виходу України з ООН через відмову начебто дотримуватися норм Конвенції з прав людини. Про це в ефірі радіостанції "Говорить Москва" заявив директор Московського бюро з прав людини Олександр Брод.

"Права людини в Україні посилено порушуються останні два роки. Ці порушення набули загрозливого характеру. Україна стала, можна сказати, одним з найбільш тривожних регіонів у світі, де тотально не дотримуються права людини", — заявив Брод.

Читайте також: Україна вимагає 1 трлн грн у Росії за анексований Крим

Російський політик зазначив, що в нас "систематично порушують норми міжнародних конвенцій", і світ нібито не може залишити це непоміченим.

"Росія, як повноправний член і засновник Організації Об'єднаних Націй, може поставити питання на Радбезі ООН, про те, що, якщо Україна відмовляється від виконання своїх зобов'язань, то варто взагалі розглянути перебування цієї країни в ООН і накласти санкції по лінії ОНН за невиконання статуту і базових правових цінностей", — сказав він.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тим часом Радбез ООН неодноразово збиралвся на численні засідання, щоб дати негативну оцінку агресії Росії в Україні та значні порушення прав людини, спричинені цим. Позитивну резолюцію з цього питання щоразу блокувала делегація РФ.

Нагадаємо, Верховна Рада 21 травня, прийняла заяву про відхід від деяких зобов'язань, передбачених Міжнародним пактом про громадянські і політичні права та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. Відповідна постанова діятиме до повного припинення збройної агресії Росії.