Арабські держави створять спільні збройні сили, які боротимуться проти терористичних угруповань.

Про це повідомляє Еuronews.

Відповідних домовленостей досягли керівники генеральних штабів цих країн під час зустрічі у штаб-квартирі Ліги арабських держав у єгипетському Каїрі. Ці перемовини були заплановані за підсумками Арабського саміту, який відбувся 29 березня у Шарм-еш-Шейху.

"Створення спільних арабських збройних сил зумовлене бажанням зберегти національну безпеку в арабських країнах та боротися з терористичними угрупованнями", - підкреслив військовий експерт Морад Фатхі.

Читайте также: Терористи ІДІЛ стратили 400 людей

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Спільні війська можна буде також залучати до гуманітарних та рятувальних операцій під час стихійних лих.

Учасники саміту планують створити спільні арабські збройні сили вже влітку цього року. Проте вони поки не узгодили їхню організацію. Залищилося досягти консенсусу між Єгиптом та Катаром.

Створення спільних арабських збройних сил має за мету боротьбу проти тероризмом, який поширюється арабським світом. Однак на шляху до втілення цього плану в життя є труднощі. Вони пов'язані з політичними розбіжностями між режимами різних арабських держав.