У Міністерстві оборони Латвії підозрюють, що чиновники можуть співпрацювати зі спецслужбами Росії.

Про це заявив в інтерв'ю агентству "LETA" радник міністра оборони, колишній глава Бюро із захисту Конституції Яніс Кажоціньш.

Він вважає, що в Латвії працюють і російські шпигуни. Кажоціньш нагадує, що свого часу латвійські органи держбезпеки допомогли колегам з Естонії розкрити співробітника, який працював на Росію і завдав значної шкоди НАТО.

"Тому завдання зовнішньої розвідки полягає в тому, щоб дізнаватися, що думає потенційний противник і як він може діяти. Захід грає в шахи, а Росія - в покер, тому завдання Заходу полягає в тому, щоб дізнатися, які карти Путіна ", - заявив Кажоціньш.

Читайте також: Провладна китайська газета назвала Путіна шахраєм

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

У публічній частині звіту Бюро по захисту Сатверсме за минулий рік не відзначається, що співробітники державного управління шпигували на користь Росії. Однак у ньому зазначається, що з урахуванням членства Латвії в Європейському союзі і НАТО, її географічного положення, російські спецслужби найактивніше працювали проти країни в минулому році.

Кажоціньш підкреслив, латвійська молодь і студенти, особливо ті, що навчаються в Росії, перебувають у сфері інтересів ФСБ. Для забезпечення співпраці з бажаними особами російські спецслужби періодично використовуються шантаж і погрози.