У столиці Малі Бамако бойовики відкрили вогонь по двох миротворцям з Бангладешу. Один миротворець ООН загинув, інший отримав поранення.

"Озброєні чоловіки, особи яких ще не встановлені, вистрілили в двох миротворців, які перебували в автомобілі ООН увечері в понеділок. Один з них помер, інший серйозно поранений" - заявили в службі безпеки країни.

Нагадаємо, що в африканській державі Малі, північну частину якої контролюють сепаратисти, миротворці перебувають до 30 червня 2015 року відповідно до рішення Радбезу ООН. У складі місії понад 11 тисяч військовослужбовців і близько 1,5 тисячі поліцейських. Крім цього, тут розташований чотиритисячний контингент французьких військ.

Читайте по темі: Сепаратисти тричі обстріляли Сизе з танків - прес-центр АТО

Ситуація в Малі значно погіршилась після повалення в 2011 році режиму Муамара Каддафі в сусідній Лівії, коли звідти на територію країни приїхали біженці з племен туарегів. Вони зайняли північну частину Малі та проголосили незалежну державу Азавад. Пізніше туарегів з підконтрольних територій витіснили екстремісти.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще