Президент Росії Володимир Путін засекретив дані про втрати російських військовослужбовців під час виконання спеціальних операцій у мирний час.

Відповідний указ російського глави держави опублікований 28 травня на офіційному порталі правової інформації.

Раніше до таємної інформації належали лише "відомості, що розкривають втрати особового складу у воєнний час".

Тепер цей пункт викладений у редакції "відомості, що розкривають втрати особового складу у воєнний час, в мирний час в період проведення спеціальних операцій".

"Зміни в законодавстві необхідні, щоб залучати за розголошення держтаємниці тих, хто намагається докопатися. Ну, скажімо, солдатських матерів або того ж Шлосберга. Сенс указу в цьому", - сказав російський опозиціонер Кирило Шуліка з приводу указу Путіна.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Читайте також: Ілля Яшин презентував у Києві доповідь Нємцова

Нагадаємо, у матеріалах доповіді російського опозиціонера Бориса Нємцова, які опублікували після його вбивства, всі ключові військові успіхи терористів на Донбасі пов'язані із допомогою частин російської армії.

Лише в боях під Дебальцевим Донецької області, згідно з доповіддю, в січні-лютому цього року загинуло 70 російських десантників, а під Іловайськом загинули близько 150 російських кадрових військових.

Про присутність на сході України регулярних частин російської армії неодноразово заявляли українська влада, країни ЄС, США та командування НАТО. Росія відкидає всі звинувачення та докази стосовно цього. Російське керівництво заявляє, що на Донбасі воюють добровольці, які звільнилися зі служби в армії, а зброю вони придбали або захопили.