Одразу кілька російських видань розтиражували повідомлення про те, що сенатор-республіканець Джон Маккейн нібито запропонував ввести американські війська до ФІФА. Таку жартівливу новину написав американський сатирик Енді Боровіц у виданні New Yorker.

Боровіц відомий тим, що часто пише фейкові новини в формі сатиричних фейлетонів. Вони виходять у журналі New Yorker без будь-яких додаткових пояснень, через що довірливі журналісти часто сприймають їх за реальні новини.

У черговій колонці сатирик за сенатора Маккейна додумав його можливу реакцію на скандал у ФІФА.

"Деякі розуміють лише силу. ФІФА повинна відчути міць нашої кари і лють нашої армії", - написав він нібито від імені відомого політика.

Офіційний орган уряду РФ "Российская газета" написала про це із заголовком "У США запропонували нацькувати на ФІФА Пентагон".

Популярні новини зараз
Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Так само серйозно сприйняли жарт ще кілька видань.

При цьому більшість великих ЗМІ та всі інформаційні агенції розповіли про замітку коректно, підкресливши її сатиричний характер.

Читайте також: Конгрес ФІФА відновив роботу після повідомлень про бомбу

Нагадаємо, 27 травня швейцарська влада затримали кількох високопоставлених функціонерів міжнародної футбольної організації ФІФА за звинуваченням у корупції. Це ставить під загрозу проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року у Росії.