Віце-голова Європейського парламенту Александр граф Ламбсдорф закликав до створення нової міжнародної футбольної федерації.

Він зазначив, що основні федерації, представлені кращими футбольними командами планети, могли б об'єднатися у Всесвітню футбольну асоціацію.

Ламбсдорф висловив думку, що ядром такої федерації має стати Європа.

"Якщо п'ять провідних футбольних націй Європи – Німеччина, Англія, Іспанія, Франція та Італія – оголосять про готовність стати ядром Всесвітньої футбольної асоціації (WFA), то до них скоро приєднаються США, Японія та Австралія", – переконаний політик.

Він також сподівається, що пізніше до нового об'єднання приєднаються Аргентина та Бразилія. За словами Ламбсдорфа, це стане спортивним і економічним кінцем ФІФА Йозефа Блаттера.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Америка готує нові звинувачення проти посадовців ФІФА

У п'ятницю Йозефа (Зеппа) Блаттера вп'яте переобрали президентом Міжнародної федерації футболу – ФІФА.

Виборам передував найбільший корупційний скандал в історії ФІФА. 27 травня у Цюріху були заарештовані кілька високопосадовців ФІФА, проти яких у США висунуті звинувачення у хабарництві при виборі місць проведення світової першості з футболу, в махінаціях з укладенням маркетингових та телерадіомовних угод, у шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.