Помер один із найстаріших у світі мільярдерів Карл Влашека, засновник мережі супермаркетів Billa, у віці 97 років.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Влашека був одним з найстаріших мільярдерів світу, поступаючись у віці лише банкірові Девіду Рокфеллеру (99 років) і інвестору Кірку Керкоряну, якому 6 червня виповниться 98 років. Його стан оцінювався в $ 3,7 млрд", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Помер син віце-президента США

Влашека народився у 1917 році у Відні в родині сантехніка, після школи навчався на хіміка. Після аншлюсу з Німеччиною пішов до армії, воював на території Польщі, Франції та Радянського Союзу.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Після війни він працював піаністом, виступаючи під псевдонімом Чарлі Уокер.

У 1953 році майбутній мільярдер відкрив першу у Відні аптеку з самообслуговуванням, яка з часом стала продуктовим магазином. До кінця десятиліття під управлінням Влашека була мережа з 45 магазинів під загальною назвою Billa, що є скороченням від "Billiger Laden", "недорогий магазинчик".

У 1996 році Влашека продав мережу Billa, в яку на той момент входило 1,3 тисячі супермаркетів, германської групи Rewe за $ 1 млрд і зосередився на інвестиціях в нерухомість. Зокрема, його компанії належить будівля Віденської фондової біржі.