Позиція США у авіакатастрофі "Боїнга" залишається незмінною. Про це заявила речник Держдепу Марі Харф. За її словами, жодні нові розслідування росіян не похитнуть упевненість, що Боїнг Малайзійських авіаліній збили з російського Бука з підконтрольної терористам території.

"Наші висновки були однозначні з самого початку. Малайзійський Боїнг був збитий ракетою Бук, запущеної з підконтрольної сепаратистам території на сході України. Крапка! Ми впевнені, що українські протиповітряні системи не перебували в радіусі катастрофи. Українські сили не запустили жодної ракети класу земля-повітря під час конфлікту. Росіяни міняють свою історію на ходу. Спочатку вони говорили, що це був не Бук. Тепер вони кажуть, що це був Бук. Але не їхній. Тому вірити їм на 100% ніяк не можна", - цитує представника Держдепу Голос Америки.

Марі Харф також уточнила, що Сполучені Штати будуть продовжувати протидію Росії.

Читайте також: Німецькі ЗМІ спростували причетність України до краху Боїнга

Напередодні у російському збройовому концерні Алмаз-Антей заявили, що Росія з 1999 року на озброєнні не має ракет, якими був збитий лайнер, при цьому Україна їх нібито має. Росіяни також заявили, що ракета вилетіла з території, підконтрольній Україні. Американські аналітики практично одразу ж розвінчали цю версію.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ще раніше російська сторона висувала найрізноманітніші версії цієї події. Зокрема, повідомлялося, що ополченці нібито збили український військово-транспортний літак.