Сьогодні депутати Сейму Латвії на позачерговому засіданні обрали президента. Ним став міністр оборони Раймонд Вейоніс. За таку кандидатуру віддали свої голоси 55 депутатів.

"Один недійсний. Проти всіх - 42. За - 55. Раймондс Вейоніс - президент Латвійської Республіки!" - йдеться в заяві прес-служби.

За підсумками чергового таємного голосування в Сеймі міністр оборони Раймонд Вейоніс залишився єдиним кандидатом на цей пост. Його підтримали 55 депутатів, юриста Егіла Левітса - 26 депутатів. Проти обох кандидатів голосували 26 парламентаріїв.

Матеріал по темі: "Боїнг" збив російський "Бук" - Держдеп

Щоб перемогти в новому турі, йому необхідно було отримати 51 голос. Якби депутати його не підтримали, то в Латвії ввели б новий тур голосування, на якому могли з'явитися нові кандидати.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що в попередніх турах виборів президента з боротьби вибули спочатку кандидат від опозиційного "Об'єднання регіонів Латвії" Мартіньш Бондарс, потім - кандидат від опозиційної "Згоди" Сергій Долгополов, а після чотирьох голосувань у боротьбі за посаду президента Латвії залишився один кандидат - Вейоніс.