Президент Європейської Ради Дональд Туск заявляє, що ЄС у найближчі дні прийме формальне рішення про продовження санкцій проти Росії.

Про це Туск заявив на прес-конференції перед самітом лідерів країн "Великої сімки", який відкривається сьогодні в замку Елма у ФРН.

"Я сподіваюся, що формальне, технічне рішення щодо санкцій проти Росії буде прийнято в найближчі дні, до проведення засідання Європейської Ради, яке заплановане на кінець червня", - сказав Туск.

Він нагадав, що відповідне політичне рішення ЄС прийняв ще в березні.

"У мене немає сумнівів, і це не моя особиста думка, що в цей момент ми повинні підтвердити нашу позицію, і йдеться не про радикалізм. Моє особисте бажання, щоб Росія була другом, а не ворогом чи європейською проблемою. Але насправді у нас немає вибору", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

При цьому Туск підкреслив, що під час роботи саміту "Великої сімки" має намір отримати чітку політичну підтримку партнерів в питанні продовження санкцій проти Росії.

Читайте також: У столиці стартує саміт Україна-ЄС

Рада ЄС 19 березня 2015 вирішила продовжити дію санкцій проти Росії, введених за її агресивну політику проти України, поки Москва не почне виконувати Мінські угоди по врегулюванню ситуації на Донбасі.