Понад 2 тис. осіб, які намагалися переправитись з Африки до Італії на непристосованих плавзасобах, підняли з води кораблі берегової охорони Італії, Ірландії та Німеччини.

Зазначається, що кількість врятованих не є рекордом, адже за дві доби 2 та 3 травня європейські моряки врятували у морі близько 3,7 тис. нелегальних мігрантів.

За даними ООН станом на травень, цього року вже 60 тисяч мігрантів намагалися перепливти Середземне море з африканських країн до Європи. З початку року понад 1,8 тис. осіб загинули, що в 20 разів більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Біженці з Північної Африки та країн Близького Сходу намагаються дістатися Європи через Середземне море за сприяння контрабандистів, які організовують нелегальні перевезення людей. У ході таких "трансферів" значна частина мігрантів гине, не досягнувши берега.

Проблема загибелі біженців, які тонуть при спробах мігрувати, останнім часом особливо загострилась після того, як у квітні за 200 кілометрів на південь від італійського острова Лампедуза в Середземному морі перекинулося судно з мігрантами, загинули кілька сотень людей.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Європа обмежить прийом мігрантів

Євросоюз на зустрічі глав МЗС і Міноборони у травні започаткував операцію по боротьбі з нелегальним перевезенням мігрантів в Середземномор'ї під кодовою назвою EUNAVFOR Med, що передбачає, зокрема, пошук, захоплення і руйнування кораблів перевізників мігрантів.