На каналі Ангели Меркель Instagram видалятимуть коментарі написані кирилицею. Під фото канцлерки ФРН можна буде залишати дописи лише німецькою або англійською мовами.

Про це заявила речниця федерального уряду Німеччини, передає Німецька хвиля.

За її словами, канал Меркель в Instagram запустили 3 червня.

"Після старту каналу за лічені години назбиралося кілька сотень коментарів кириличним шрифтом", - зазначила представниця уряду.

Спочатку група редакторів-модераторів каналу перевірила зміст цих коментарів. Більшість з них виявилися сповненими ненавистю до Меркель та України.

Через те, що лише деякі співробітники групи володіли російською, довелось вдаватися до послуг онлайн-перекладачів. Утім, наплив флуду став таким масивним, що було вирішено взагалі більше не допускати російськомовних коментарів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Оскільки розміщений у соціальних мережах продукт федерального уряду Німеччини "зазвичай німецькомовний", то "з міркувань читабельності" модератори прийшли згоди видалити коментарі іншими мовами, пояснила речниця німецького уряду. Виняток становлять лише коментарі англійською. Дописи ж кирилицею "поступово видалили", додала вона.

Попри це на каналі й надалі з'являються коментарі російською мовою, пересипані лайливими та образливими словами й виразами. Нерідко вони видаляють лише через кілька годин після появи. Причиною цього є відсутність попереднього фільтра для читання та допуску таких коментарів на сайт.

Як з'ясувало видання, є чимало підстав вважати, що мова йде про організованих "тролів". Адже більшість коментарів, за даними газети, залишали російські користувачі, зареєстровані лише під ім'ям.

Читайте також: Меркель порівняла Facebook з пральною машинкою

Утім, урядова речниця запевнила, що не володіє інформацією про походження образливих та лайливих коментарів.