Правляча ісламсько-консервативна "Партія справедливості і розвитку (AKP) втратила абсолютну більшість у парламенті Туреччини. Про це свідчать попередні результати останніх парламентських виборів.

Парламентські вибори в Туреччині пройшли в неділю, 7 червня.

Так, за даними підрахунку 99,9 відсотків бюлетенів, партія президента Реджепа Тайіпа Ердогана отримала 41% голосів.

Також повідомляється, що курдська "Демократична партія народів" (HDP) подолала 10-відсотковий прохідний бар'єр з результатом 13%, посівши четверте місце.

"Республіканська народна партія" (CHP) отримала 25% голосів, за нею йде "Партія націоналістичного руху" (MHP), яка отримала 16,5%. Таким чином, AKP зможе отримати за цими даними 258 з 550 місць в парламенті, CHP - 132 місця, MHP - 81 місце, HDP - 79 місць", - повідомляє "Німецька хвиля".

Як відзначають аналітики, такі результати можуть свідчити про те, що виборці не підтримали намір партії змінити конституцію країни.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Читайте також: Турецький президент не поїде до Москви на День Перемоги

Джерело в правлячій партії повідомляє, що результати виборів можуть призвести до утворення партією AKP уряду меншості, а також до дострокових виборів у парламент.