Проти депутата Державної думи Росії Іллі Пономарьова порушили кримінальну справу за статтею про пособництво в розтраті. Він був єдиним, хто голосував проти анексії Криму.

Про це повідомляє сайт Слідчого комітету Росії.

Державна Дума Федеральних зборів надала згоду на порушення кримінальної справи.

Слідчий комітет стверджує, що в 2010 році Фонд "Сколково" уклав з Пономарьовим договір на виконання науково-дослідних робіт. Їх вартість становила 750 тисяч доларів. Вони мали виконуватись у кілька етапів.

"Мабуть, для того, щоб не можна було проконтролювати хід досліджень, віце-президент "Сколково" Бельтюков підписав з Пономарьовим додаткову угоду, яка знижувало вартість договору до 450 тис. доларів і фактично скасовувало систему поетапних звітів", - зазначають у Слідчому комітеті.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Читайте також: Дівчина з Москви шукає бандерівців на Майдані - фото дня

Російське слідство вважає, що це створило умови для розкрадання коштів "Сколково" на користь Пономарьова.

Слідчий комітет планує оголосити опозиційного депутата у міжнародний розшук з подальшою екстрадицією, оскільки він зараз перебуває за межами Росії. Також хочуть відшкодувати збиток від цього злочину.

Нагадаємо, Ілля Пономарьов був єдиним депутатом Держдуми Росії, який проголосував проти анексії українського Криму.