У міжнародному повітряному просторі над Чорним морем російський винищувач на високій швидкості пролетів в трьох метрах від літака-розвідника Військово-повітряних сил США.

Про це повідомив чиновник американського військового відомства, передає телеканал CNN.

Інцидент стався 30 травня над Чорним морем. Російський літак пролетів на одній висоті з американським розвідником на відстані в три метри. Після цього винищувач ще деякий час супроводжував повітряне судно США. Потім російський літак покинув район польотів.

У відомстві наголосили, що літак-розвідник ВПС США не вживав ніяких заходів у відповідь. Поки американські військові не змогли сказати, чи поданий дипломатичний протест Росії щодо інциденту.

Читайте також: На "Українці" впав російській стратегічний ракетоносець Ту-95

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Військово-морські сили США на своєму офіційному сайті повідомили, що російський бомбардировщик Су-24 дуже близько пролетів над американським есмінцем "USS Ross". Російське військове відомство зазначило, що судно США ходило занадто близько до кордонів Росії, а його дії мали агресивний і провокативний характер.

Нагадаємо, кілька тижнів тому стався схожий інцидент. Тоді американський заправник RC-135U летів в міжнародному повітряному просторі і дуже близько від нього пролетів російський Су-27. Влада США назвали такий маневр "небезпечним і непрофесійним".