Міжнародне співтовариство письменницьких спілок видало збірник "Рядки мужності і болю. Твори письменників Донбасу 2014-2015". До нього увійшли твори понад 40 авторів з Луганщини та Донеччини.

Про це пише depo.ua.

"Збірка видана не з політичної чи пропагандистською метою, а для розуміння непростих подій, що відбуваються сьогодні. У творчості письменники відобразили все, що бачать і відчувають. Багато створювали свої твори під обстрілами. Коли читаєш їх, мороз по шкірі йде. Розумієш, в якій обстановці людям там доводиться жити", – сказав співголова правління Спілки письменників Росії Володимир Середін.

Читайте також: 29-й путінський "гумконвой" привіз на Донбас військові шоломи

Книгу видали накладом в 1 тисячу примірників. У збірнику є вірші, оповідання та нариси.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами Середіна, частину накладу відправлять на Донбас для керівників терористичних республік.

У майбутньому збірку перевидадуть і передадуть у бібліотеки і школи окупованого Донбасу.

Співголова російської спілки письменників зазначив, що в майбутньому вони планують видати ще одну аналогічну збірку, щоб представити творчість авторів, які не увійшли до книги "Рядки мужності і болю".