Суд Відземського передмістя Риги 12 червня виніс рішення щодо арешту двох громадян Росії. Андрєя Попка та Алєксандра Куркіна затримали 10 червня на території військової бази в Адажі.

Про це повідомляє видання Public broadcasting of Latvia.

Проти росіян порушили кримінальну справу за статтями "шпигунство" та "спроба терористичних дій у складі групи за попередньою змовою".

Адвокати затриманих поки не коментують можливе оскарження взяття під варту. Згідно з латвійським законодавством, Попку та Куркіну може загрожувати до 20 років в'язниці або довічне ув'язнення.

Росіяни перелізли через паркан військової бази НАТО "Адажі". Вони зірвали американський прапор, а замість нього повісили прапор "кольору георгіївської стрічки" і пройшли до будівлі штабу бази. Там їх і затримали.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Російський винищувач ледь не зіткнувся з американським літаком

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс заявив, що акцію було сплановано з метою провокації через навчаннями НАТО "Saber Strike", які почалися в країні.

Відповідальність за цей інцидент взяла на себе організація "Другая Россия". В організації заявили, що це була "мирна атака". Її організували для того, щоб вимагати забрати американські військові бази з Європи та країн Балтії.